Oprava chýbajúcich alebo poškodených systémových súborov pomocou nástroja Kontrola systémových súborov (2024)

Ak niektoré funkcie Systému Windows nefungujú alebo Windows zlyhá, pomocou nástroja Kontrola systémových súborov môžete skontrolovať Windows a obnoviť súbory. 

Aj keď nižšie uvedené kroky môžu vyzerať na prvý pohľad komplikovane, stačí ich sledovať v uvedenom poradí, krok za krokom a pokúsime sa vás dostať späť na správnu cestu.

Spustenie nástroja Kontrola systémových súborov (SFC.exe)

Postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Otvorte príkazový riadok bez obmedzených oprávnení. Ak to chcete urobiť, postupujte podľa krokov určených pre váš operačný systém:

  2. Ak používate Windows 10, Windows 8.1 alebo Windows 8, pred spustením kontroly systémových súborov najskôr spustite nástroj na správu a údržbu obrazu nasadenia priečinka s doručenou poštou. (Ak používate Windows 7 alebo Windows Vista, prejdite na krok 3.)

Zadajte nasledujúci príkaz a potom stlačte kláves Enter. Dokončenie operácie príkazu môže trvať niekoľko minút.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Dôležité: Keď spustíte tento príkaz, dism používa Windows Update poskytnúť súbory, ktoré sú potrebné na opravu poškodenia. Ak je však váš klient služby Windows Update už nefunkčný, použite ako zdroj opravy spustenú inštaláciu systému Windows alebo použite priečinok windowsu vedľa seba zo zdieľaného sieťového umiestnenia alebo z vymeniteľného média, ako je napríklad DVD disk systému Windows, ako zdroj súborov. Ak to chcete urobiť, spustite namiesto toho nasledujúci príkaz:

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\RepairSource\Windows /LimitAccess

Poznámka: Zástupný text C:\RepairSource\Windows nahraďte umiestnením svojho zdroja opravy. Ďalšie informácie o používaní nástroja DISM na opravu Windowsu nájdete v téme Oprava obrázka systému Windows.

  1. Do príkazového riadka zadajte nasledujúci príkaz a stlačte kláves ENTER:

sfc /scannow


Oprava chýbajúcich alebo poškodených systémových súborov pomocou nástroja Kontrola systémových súborov (1)

Príkaz sfc /scannow skontroluje všetky chránené systémové súbory a nahradí poškodené súbory kópiou uloženou vo vyrovnávacej pamäti, ktorá sa nachádza v komprimovanom priečinku na adrese %WinDir%\System32\dllcache.
Zástupný objekt %WinDir% predstavuje priečinok operačného systému Windows. Napríklad C:\Windows.

Poznámka: Nezatvárajte toto okno príkazového riadka, kým sa overenie nedokončí na 100 %. Výsledky kontroly sa zobrazia po dokončení tohto procesu.

  1. Po dokončení procesu sa môže zobraziť jedno z nasledujúcich hlásení:

    • Windows Resource Protection did not find any integrity violations. (Služba Ochrana zdrojov systému Windows nezistila žiadne porušenia integrity.)


      Znamená to, že nemáte žiadne chýbajúce alebo poškodené systémové súbory.

    • Windows Resource Protection could not perform the requested operation. (Službe Ochrana zdrojov systému Windows sa nepodarilo vykonať požadovanú operáciu.)


      Ak chcete vyriešiť tento problém, vykonajte kontrolu systémových súborov v núdzovom režime a uistite sa, že priečinky PendingDeletes a PendingRenames existujú v časti %WinDir%\WinSxS\Temp.

    • Windows Resource Protection našiel poškodené súbory a úspešne ich opravil. Podrobnosti sú uvedené v CBS. Denník %WinDir%\Logs\CBS\CBS.log.


      Podrobné informácie o kontrole a obnovení systémových súborov nájdete v téme Ako zobraziť podrobnosti o procese kontroly systémových súborov.

    • Windows Resource Protection našiel poškodené súbory, ale niektoré z nich sa nepodarilo opraviť. Podrobnosti sú uvedené v CBS. Denník %WinDir%\Logs\CBS\CBS.log.


      Ak chcete poškodené súbory opraviť manuálne, zobrazte podrobnosti o procese kontroly systémových súborov , aby ste našli poškodený súbor, a potom manuálne nahraďte poškodený súbor známou dobrou kópiou súboru.

Potiahnite prstom z pravého okraja obrazovky a potom ťuknite na položku Vyhľadávanie. Ak používate myš, ukážte do pravého dolného rohu obrazovky a kliknite na položku Vyhľadávanie. Zadajte text Príkazový riadok do poľa Vyhľadávanie, kliknite pravým tlačidlom myši na položku Príkazový riadok a potom kliknite na položku Spustiť ako správca. Ak sa zobrazí výzva na potvrdenie alebo zadanie hesla správcu, zadajte heslo alebo kliknite na tlačidlo Povoliť.
Oprava chýbajúcich alebo poškodených systémových súborov pomocou nástroja Kontrola systémových súborov (2)

Urobíte to tak, že kliknete na tlačidlo Štart, do poľa Vyhľadať zadáte text Príkazový riadok alebo cmd, kliknete pravým tlačidlom myši na položku Príkazový riadok a potom kliknete na položku Spustiť ako správca. Ak sa zobrazí výzva na potvrdenie alebo zadanie hesla správcu, zadajte heslo alebo kliknite na tlačidlo Povoliť.
Oprava chýbajúcich alebo poškodených systémových súborov pomocou nástroja Kontrola systémových súborov (3)

Ďalšie informácie

Ako zobraziť podrobnosti o procese kontroly systémových súborov

Ak chcete zobraziť podrobnosti uvedené v súbore CBS.Log, môžete tieto informácie skopírovať do súboru Sfcdetails.txt pomocou príkazu Findstr a potom ich môžete zobraziť v súbore Sfcdetails.txt. Postupujte pri tom podľa nasledujúcich krokov:

  1. Podľa pokynov v predchádzajúcom kroku 1 otvorte príkazový riadok bez obmedzených oprávnení.

  2. Do príkazového riadka zadajte nasledujúci príkaz a stlačte kláves ENTER:

    findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt" 

    Poznámka: Súbor Sfcdetails.txt obsahuje podrobnosti z každého spustenia nástroja Kontrola systémových súborov v počítači. Súbor obsahuje informácie o súboroch, ktoré nástroj Kontrola systémových súborov neopravil. Pozrite si dátumy a časy, ak chcete určiť problémové súbory, ktoré sa našli pri poslednom spustení nástroja Kontrola systémových súborov.

  3. Otvorte súbor Sfcdetails.txt na pracovnej ploche.

  4. V súbore Sfcdetails.txt sa používa nasledujúci formát:

    Podrobnosti o formáte SFC dátumu a časuNasledujúci vzorový súbor denníka obsahuje položku pre súbor, ktorý nebolo možné opraviť:2007-01-12 12:10:42, Info CSI 00000008 [SR] Nemôže súbor člena opravy [l:34{17}]"Accessibility.dll" zjednodušenia ovládania, verzia = 6.0.6000.16386, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_MSIL (8), jazykovo neutrálne, VersionScope neutral, PublicKeyToken = {l:8 b:b03f5f7f11d50a3a}, typ neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, file is missing


Manuálne nahradenie poškodeného systémového súboru známou dobrou kópiou súboru

Keď pomocou podrobných informácií v súbore Sfcdetails.txt určíte systémový súbor, ktorý bol poškodený a ktorý sa nepodarilo opraviť, zistite umiestnenie poškodeného súboru a potom ho manuálne nahraďte známou funkčnou kópiou daného súboru. Postupujte takto:

Poznámka: Možno budete môcť získať známu dobrú kópiu systémového súboru z iného počítača, ktorý používa rovnakú verziu Windowsu s počítačom. Spustením procesu nástroja Kontrola systémových súborov v danom počítači môžete skontrolovať, či je systémový súbor, ktorý chcete skopírovať, funkčnou kópiou.

  1. Prevezmite vlastníctvo poškodeného systémového súboru s povoleniami správcu. Ak to chcete urobiť, v príkazovom riadku bez obmedzených oprávnení skopírujte a prilepte (alebo zadajte) nasledujúci príkaz a potom stlačte kláves ENTER:

    takeown /f Path_And_File_NamePoznámka: Zástupný objekt Path_And_File_Name predstavuje cestu a názov súboru poškodeného súboru. Zadajte napríklad príkaz takeown /f C:\windows\system32\jscript.dll.
    Oprava chýbajúcich alebo poškodených systémových súborov pomocou nástroja Kontrola systémových súborov (4)

  2. Udeľte správcom úplný prístup k poškodenému systémovému súboru. Ak to chcete urobiť, skopírujte a prilepte (alebo zadajte) nasledujúci príkaz a potom stlačte kláves ENTER.

    icacls Path_And_File_Name /GRANT ADMINISTRATORS:FPoznámka: Zástupný objekt Path_And_File_Name predstavuje cestu a názov súboru poškodeného súboru. Zadajte napríklad príkaz icacls C:\windows\system32\jscript.dll /grant administrators:F.
    Oprava chýbajúcich alebo poškodených systémových súborov pomocou nástroja Kontrola systémových súborov (5)

  3. Nahraďte poškodený systémový súbor známou funkčnou kópiou súboru. Ak to chcete urobiť, skopírujte a prilepte (alebo zadajte) nasledujúci príkaz a potom stlačte kláves ENTER.

    Kopírovať Source_File cieľPoznámka: Zástupný objekt Source_File predstavuje cestu a názov súboru známej dobrej kópie súboru v počítači a zástupný objekt Cieľ predstavuje cestu a názov súboru poškodeného súboru. Zadajte napríklad príkaz copy E:\temp\jscript.dll C:\windows\system32\jscript.dll.

Ak kroky uvedené vyššie nefungujú, pravdepodobne bude potrebné preinštalovať Systém Windows. Ďalšie informácie nájdete v možnostiach obnovenia Windowsu 10.

Oprava chýbajúcich alebo poškodených systémových súborov pomocou nástroja Kontrola systémových súborov (2024)
Top Articles
Refineries should not pull stone by default
Lenovo Ersatzteile direkt vom offiziellen Distributor kaufen
It's Official: Sabrina Carpenter's Bangs Are Taking Over TikTok
Couchtuner The Office
My Vidant Chart
Locate Td Bank Near Me
Anki Fsrs
Shariraye Update
Enderal:Ausrüstung – Sureai
House Of Budz Michigan
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Blackwolf Run Pro Shop
Directions To Advance Auto
Spider-Man: Across The Spider-Verse Showtimes Near Marcus Bay Park Cinema
Csi Tv Series Wiki
Arre St Wv Srj
Glenda Mitchell Law Firm: Law Firm Profile
Amortization Calculator
Euro Style Scrub Caps
THE FINALS Best Settings and Options Guide
Sadie Sink Reveals She Struggles With Imposter Syndrome
Craiglist.nj
Makemv Splunk
Znamy dalsze plany Magdaleny Fręch. Nie będzie nawet chwili przerwy
Restaurants In Shelby Montana
Times Narcos Lied To You About What Really Happened - Grunge
130Nm In Ft Lbs
TJ Maxx‘s Top 12 Competitors: An Expert Analysis - Marketing Scoop
Lawrence Ks Police Scanner
2487872771
Rogold Extension
Kagtwt
El agente nocturno, actores y personajes: quién es quién en la serie de Netflix The Night Agent | MAG | EL COMERCIO PERÚ
Trebuchet Gizmo Answer Key
Despacito Justin Bieber Lyrics
The Mad Merchant Wow
How to Destroy Rule 34
Dr. John Mathews Jr., MD – Fairfax, VA | Internal Medicine on Doximity
Can You Buy Pedialyte On Food Stamps
Eastern New Mexico News Obituaries
Lovein Funeral Obits
Walmart Pharmacy Hours: What Time Does The Pharmacy Open and Close?
Ladyva Is She Married
Craigslist Com St Cloud Mn
What Is The Optavia Diet—And How Does It Work?
Wolf Of Wallstreet 123 Movies
Joy Taylor Nip Slip
Runescape Death Guard
About us | DELTA Fiber
Is TinyZone TV Safe?
Aaca Not Mine
Buildapc Deals
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6208

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.